WAX-IT

FAQ advies

FAQ Hier kan u terecht om een antwoord te vinden op alle veel voorkomende vragen. Elke vraag wordt kort maar krachtig uitgelegd. Mocht u nog een vraag hebben of meer duiding bij een bepaald antwoord, aarzel dan niet om contact op te nemen en het antwoord hier te zien verschijnen!

 

 

 

De Wasbeurt

Hoe vaak moet ik mijn auto wassen?

Alles hangt ervan af hoe u uw auto gebruikt. Is het uw dagelijkse kilometervreter, een wagen die enkel in het weekend buiten komt, staat de auto binnen of staat hij buiten (eventueel in bosrijke omgeving),…?

Over het algemeen raden wij aan uw auto 1x per week te wassen. Gaat u hem minder vaak wassen, dan krijgen contaminaties (zoals bv. boomsappen, vliegrestjes, remstof,…) meer kans om uw lak of waxlaag aan te tasten. Bovendien ziet uw auto er niet altijd proper uit en gaat u ook meer kans hebben op swirls omdat er meer kleine vuiltjes op uw lak liggen. Gaat u hem vaker dan 1x per week wassen zal er minder vuil aanwezig zijn, maar als uw techniek niet perfect is zal u sowieso meer kans hebben op waskrassen aangezien u hem ook veel vaker wast dan nodig. U kan deze kans altijd gaan verkleinen door uw auto correct te wassen (zie handleiding), maar te vaak wassen zal altijd schade met zich meebrengen.

Een frequentie van 1x per week uw auto wassen is het ideale compromis tussen de twee, en zo zal uw wagen er meestal proper bij staan.

De belangrijkste regel is om de wasbeurt altijd goed en grondig uit te voeren. U kan beter geen wasbeurt uitvoeren dan een snel-snel een halve wasbeurt.


Waarom is een voorwas (foamen) zo belangrijk?

Bij het wassen van de auto streven we ernaar reeds zoveel mogelijk vuil van de auto te verwijderen vooraleer we nog maar met de washmitt de auto aanraken. We kunnen dit om te beginnen al doen door de auto grondig af te spuiten met overvloedig veel water, het losliggend vuil zal al deels van de auto afgespoeld worden. Het vuil dat al gedurende langere tijd op de auto ligt zal er echter blijven op liggen, en kan niet verwijderd worden met enkel water. Dan is het gebruiken van een snowfoam de betere oplossing.

Het schuim zal op deze manier het vuil dat al langer aanwezig is grotendeels losweken. Als het schuim van de auto loopt zal het losgeweekt vuil mee verwijderd worden voordat we effectief beginnen met het wassen van de auto. Dit is exact wat we willen, er is al zoveel mogelijk vuil van de auto voordat we de auto beginnen te wassen met de washmitt.

 

Wasbeurt Wasbeurt Wasbeurt

 

Wasbeurt Wasbeurt Wasbeurt

Wat is het verschillen tussen een wollen en een microvezel washandschoen?

Welke washandschoen (of washmitt) u prefereert is hoofdzakelijk persoon gebonden, beide hebben iets andere voor- en na-delen maar het grootste voordeel is dat beide veel beter zijn dan de klassieke sponzen!

De microvezel washandschoen is robuust en iets goedkoper. In de praktijk merkt u het grootste verschil na de wasbeurt. Een microvezel washandschoen kan namelijk zonder problemen in de wasmachine gewassen worden, zelfs op hogere temperaturen en zo krijgt u die altijd eenvoudig proper. Omdat deze handschoen iets steviger is raden wij deze vooral aan voor gebruik in wielkasten, op velgen en de onderzijde van de wagen. De vuilste delen dus, waarbij deze washandschoen makkelijker terug proper te krijgen valt.

De lambswollen washandschoen is zachter en neemt meer water op. In de praktijk voelt deze handschoen beter aan de op lak van uw wagen. De zachte natuurlijke wollen haartjes glijden over de lak terwijl de handschoen zelf heel wat meer water opneemt. Nadeel van deze handschoen is dat die niet wasmachine bestendig is en dus manueel moet uitgewassen worden na elke wasbeurt. Daarom raden wij hoofdzakelijk gebruik op de carrosserie aan.

Droogdoek: microvezel of wafelstructuur?

Gelijk welke keuze u maakt, het is de goede keuze want beide zijn vele malen beter als het zeemvel. Een zeemvel is vlak en wrijft dus vuil over de lak en neemt bovendien geen water op! De verschillen tussen beide doeken zijn minimaal kunnen in de wasmachine gereinigd worden.Geen van beide moet je nat maken voor gebruikt, uitwringen is uit den boze en beide kunnen ze in de wasmachine,

 

- Een droogdoek met wafelstructuur is opgebouwd uit een vierkant geweven patroon waardoor de doek zijn specifieke uiterlijk krijgt (waffle weave). Deze structuur is speciaal ontwikkeld om sneller water op te nemen en zelfs te zuigen. Dit komt heel goed van pas in kieren waar anders water zou blijven staan, deze doek zuigt het echt op en uit de kier. 

Dit type doek werkt eenvoudig én op alle wagens, behandeld of onbehandeld.

 

- Een microvezel droogdoek is opgebouwd uit microvezels zoals vele andere doeken. In tegenstelling tot die andere doeken is deze voorzien van veel dikkere vezels waardoor die eenvoudig water opneemt. Mocht er bovendien nog vuil op de wagen gebleven zijn na de wasbeurt zullen die dikke vezels het vuil makkelijk van de lak liften.

Een microvezeldoek werkt door de langere vezel minder goed op een onbehandelde wagen. De lange vezels ondervinden weerstand door het vuil vastgehecht op de lak.

Beschermen

Natuurlijke carnauba wax VS Syntetische polymeer sealant

Velgen en Banden

Remstof - Hoe aanpakken?

Remstof kan u aanpakken door uw velgen te reinigen. Hoe u dit doet kan u vinden in onze handleiding.

Aangezien voorkomen beter is dan genezen is het best dat u uw velgen gaat beschermen als ze nieuw of gereinigd zijn. Eens ze gereinigd zijn of uw velgen zijn nog nieuw, dan kan u uw velgen gaan beschermen met een Wheel sealant. Dit is een synthetische wax die speciaal gemaakt is om tegen hoge temperaturen te kunnen waarmee een velg te maken krijgt. Op deze manier gaat u vermijden dat remstof, teer, strooizout of andere verontreinigingen uw velg gaan aantasten. Als u uw velgen dan wekelijks wast, dan zullen ze steeds proper blijven.

 
Wax-it ¬ Advies ¬ FAQ

Openingsuren

redarrow  MAA 9.30u - 12.30u 13.30u - 18u
redarrow  DIN 9.30u - 12.30u 13.30u - 18u
redarrow  WOE 9.30u - 12.30u 13.30u - 18u
redarrow  DON 9.30u - 12.30u 13.30u - 18u
redarrow  VRIJ 9.30u - 12.30u 13.30u - 18u
redarrow  ZAT 9.30u - 12.30u