WAX-IT

behandelingen

Wij bieden een variatie behandelingen aan, voor de goed verzorgde gezinswagen over de luxe- en sportwagens tot de meest exclusieve oldtimer, met een aantal aanvullende diensten waarvan u hieronder de nodige uitleg kan terugvinden. Als u niet zeker bent welke dienst aan uw noden zal voldoen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen of om langs te komen voor het bespreken van een behandeling op maat. Iedere wagen en zijn eigenaar kan zijn ideale programma bij ons vinden.

Contacteren kan op info@wax-it.be of +32 (0)55/30.31.19


Hou er rekening mee dat de prijzen indicatief zijn. Elke auto op zich is uniek en heeft nood aan een andere aanpak. Een nieuwe wagen, een wagen die al eens herspoten is of een wagen van 15 jaar oud; elkeen behoeft zijn eigen specifieke aandacht. De lak kan er gelijkaardig uitzien maar zo verschillend zijn. Het verschil tussen een Mini en een Range Rover is voor iedereen zichtbaar en het verschil tussen een zilverkleurige of uni-zwarte lak natuurlijk ook.

Een prijs kan variëren naar gelang de wagen en zijn staat. µ

Om een duidelijk prijsidee te krijgen neemt u  het best contact op of kom vrijblijvend langs in ons atelier.

 

Basisbehandeling

Een goede behandeling staat garant voor de perfecte basis van een glanzende wagen. Wassen, reinigen, voeden en beschermen van zowel exterieur als interieur komt hier aan bod.

Een nieuwe wagen (vanaf €520 eBTW)

nieuwewagen

Veel mensen vragen zich af of een nieuwe wagen baat heeft bij een behandeling? Het antwoord is eenvoudigweg ja! De feiten zijn er ook naar. Een nieuwe wagen wordt af-fabriek voorzien van een beschermende folie en een transportwax die als bescherming zou moeten dienen. Bij de Belgische importeur wordt deze vorm van bescherming verwijderd en gaat de wagen naar de specifieke dealer.

Het is aan de klant om te bepalen of de wagen geprepareerd wordt door de verdeler of u kiest ervoor om de wagen - onmiddellijk na levering - de correcte WAX-IT behandeling te geven. Elke dealer heeft zijn eigen of externe poetsdienst die de wagen reinigt vóór aflevering. Die werken op een ander niveau - met een ander doel - dan wat wij wensen af te leveren. De gemiddelde poetsdienst is per wagen amper een half uur bezig, voor een perfecte aflevering reken je bij WAX-IT snel op één werkdag.

 

 1. 1. Tussen het verwijderen en de eigenlijke aflevering gaan er nog meerdere dagen en soms zelfs weken verloren waarbij de wagen onbeschermd op een trein, in een haven of een ander depot staat. Die industriële regio's hebben hogere gradatie aan contaminatie die aan de lak blijft hechten.
 2. 2. De wagen wordt door een carwash geduwd om de wax te verwijderen, een carwash die letterlijk honderdden auto's per dag behandeld.
 3. 3. Tijdens transport worden wagens regelmatig beschadigd door onoplettendheid van de transporteur in kwestie.
 4. 4. Bij aflevering van de wagen door de dealer wordt die snel met een vod "opgeblonken", met alle gevolgen vandien.


De wagen wordt bij de behandeling eerst grondig gereinigd met een ontvettende citrusmengeling die alle wax en vuil van de lak los weekt. Daarna wordt er gekleid om de reeds aanwezige vervuiling van het oppervlak te verwijderen. Deurstijlen en kieren worden onder handen genomen met diezelfde citrus combinatie om alle transportwax-resten te verwijderen. Wanneer dit niet gebeurt, zal de wax op iedere warme dag uitlopen en lelijke sporen nalaten op plastic en lak.

Nu de wagen écht proper is, wordt er verder afgewerkt met een lichte polijstpasta om de perfecte glans te verkrijgen. Hierna volgt de laatste stap... de bescherming! Dit kan door het gebruik van een natuurlijke of synthetische wax of door de nieuwste en meest duurzame coatings aan te brengen.

 

Natuurlijk worden het interieur, de motorruimte en de velgen hierbij ook niet vergeten en krijgen die een identieke grondige aandacht.

 

 

Voorbeelden van een dergelijke behandeling:

 

AlpinaAlpinaAlpina

Standaard WAX-IT behandeling (vanaf €560 eBTW)

Deze behandeling is de grondige lenteschoonmaak van uw wagen en omvat de gehele wagen, zowel motorruimte, velgen en het interieur komen aan bod, de lak wordt natuurlijk ook niet vergeten!

We beginnen met het inschuimen van de wagen met een reinigend schuim die het typische verkeersvuil van de lak lift. Dit krijgt de nodige tijd om in te werken op het vuil waarna het resterende schuim wordt afgespoten met warm water. Koetswerk, velgen en de wielkassen worden zo ontdaan van het grofste vuil voor die nog maar aangeraakt is. De motorruimte wordt hierbij ook niet vergeten.

Daarna krijgt de wagen een grondige wasbeurt met een natuurlijke lambswollen handschoen en wordt de wagen gedroogd met warme lucht, dit weer om elke overbodige aanraking te vermijden.
Hierna worden koetswerk en ruiten bewerkt met een klei om zo al het vastgehechte vuil - zoals teer en hars - te verwijderen. Dit vuil kan enkel op die manier verwijderd worden en staat in de weg van de ultieme glans.

 

F430behand_gt3behand_beading

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een machinale behandeling met chemische cleaner zorgt ervoor dat de poriën van de lak ook gereinigd worden en het resulterende oppervlak glad en zacht is. Dit als de ideale voorbereiding op de volgende stappen. De volgende stap in het proces bestaat uit het aanbrengen van een glaze om kleine imperfecties weg te werken en de nodige oliën aan de lak toe te voegen en zo de wagen zijn extra glans te geven!

 

Na deze voorbereidingen wordt een beschermlaag - een sealant of hoogwaardige carnaubawax - aangebracht om het voorgaande werk langdurig te behouden. Bovenop het feit dat dit de wagen beschermt voor meerdere maanden zorgt dit opnieuw voor extra diepe glans. Daarna wordt het interieur van de wagen afgewerkt en alle leer en kunststof gereinigd en gevoed; velgen worden beschermd alsook de ruiten, banden, wielkassen en motorruimte worden van dressing voorzien en de uitlaat wordt opgeblonken. Deze volledige procedure neemt ongeveer 6 tot 10 uur in beslag en kan normaal gezien op één dag uitgevoerd worden.

 

vinkje De perfecte keuze om de wagen jaarlijks te onderhouden

vinkje De ultieme bescherming voor je recente wagen

vinkje Optimaliseren van de glans & reflectie

vinkje Verzegeling & wax voor langdurige bescherming 

 

OPM.: Deze behandeling kan verder uitgebreid worden met een specifieke bescherming (coating) of bij ernstige krassen met een lichte of zware lakcorrectie.

 

Voorbeelden van een dergelijke behandeling:

Behandeling van matte lak of wrap-folie (vanaf €560 eBTW)

De laatste jaren is er op vlak van autolak heel wat veranderd. Men ging van parelmoer naar felle kleuren (zowel uni als metaal) naar uiteindelijk alle tinten wit. Sinds 2009-2010 is er een gigantische opkomst te zien op twee punten, er worden nog meer speciale kleuren aangeboden (donkergoudbruin bijvoorbeeld) én er is de opkomst van de matte lak. BMW biedt het aan als Frozen Grey, Mercedes als Designo Magno en zo zijn er wel nog enkele. Een goedkoper alternatief is de zogenaamde wrap in een matte kleur. Zo pakt Ford het aan voor de gelimiteerde RS500 en op die manier kan iedereen zijn wagen in een matte kleur laten bekleden / bekleven.

Matte kleur en wraps hebben beide gelijkaardige eigenschappen (de prijs buiten beschouwing) en zijn beide even gevoelig. Een verkeerde behandeling kan de wagen zijn matte look doen verliezen, er kan glans inkomen, vette plekken en vegen kunnen de egale kleur verpesten en water kan opgezogen worden door de matte wrap of lak. Dergelijke lak heeft dus buiten de standaardproblemen zoals vogelresten en vliegen nog grotere zorg nodig.

Verder mag een matte lak niet behandeld worden met producten die wel ongelooflijk goed werken op de klassieke kleuren. In eerste instantie kan dat er ook super uitzien maar na verloop van tijd zal je door die verkeerde wax extra glans gaan brengen op de lak, of erger, zal je blekere en witte vlekken zien!

 

 

Hierbij kan WAX-IT zorgen voor de oplossing...

nanolex matte surface set 1-480x360De topmerken binnen de sector hebben producten speciaal afgestemd op de hedendaagse matte trend. Dit gaat over een shampoo om je wasbeurt af te stemmen op die lak, een cleaner die alle plekken en vegen uit de lak krijgt en beschermlaag (wax of coating) om dit alles te beschermen tegen verdere degradatie van de finish. Om dit alles super te houden is er een vierde en laatste product, de Quick Detailer.

 

vinkje Bescherm die unieke kleur

vinkje Hou de wagen mat en vetvrij

vinkje Laat je matte wagen 'schitteren'

 

 

Voorbeelden van een dergelijke behandeling:

 

Matte GTR Matte GTR Matte GTR

Concours Behandeling (prijs op aanvraag)

Zo goed als alles wat we doen en kopen gedurende ons leven is berekend. Maar zo nu en dan laten we ons eens gaan - een folietje als het ware - we doen of kopen iets wat ons hart al lange tijd begeerd, waar we lange tijd naar uitgekeken of van gedroomd hebben. We kopen die ene auto die voor u persoonlijk altijd al het van het geweest is, de auto waarvoor je je nek strekt en de wagen gedurende lange tijd na staart. Dat kan gaan over de oldtimer die je grootvader 50 jaar terug nog gehad heeft, of die nieuwe Italiaanse furie als beloning voor je levenslange harde werk.

In dit geval komt onze Concoursbehandeling perfect van pas. Gedurende deze behandeling hebben we meet af aan maar één enkel doel voor ogen: perfectie... Voor een keer schuiven we geldzaken en tijdszorgen opzij om te streven naar de perfecte afwerking en glans. Elk hoekje en gaatje wordt nauwkeurig gereinigd, gepolijst en gewaxt tot er een schitterend spiegelende lak tevoorschijn komt. Bij deze Concoursbehandeling is het voor ons mogelijk om ons talent en kunde los te laten zonder enige restrictie of belemmering. Elke centimeter wordt anders aangepakt om ook daar de perfectie te bekomen. Dit is de fijnste, meeste uitgebreide detailbeurt voor handen - de behandeling die het beste uit de wagen en zijn lak haalt...

Deze procedure is van onbeperkte duur, enkel en alleen om de perfectie te bereiken.

 

vinkje De wagen zal glanzen en blijven glanzen als nooit tevoren

vinkje Hét beste van het beste voor je supercar of oldtimer

vinkje Laat je parel schitteren zoals het hoort

 

Voorbeelden van een dergelijke behandeling:

 

Miura

 

 

+ Specifieke Bescherming (bovenop de basisbehandeling)

Maak een keuze uit de diepste glans of de meest duurzame bescherming. Hulp bij uw keuze kan u op volgende pagina ('welke bescherming heb ik nodig?') vinden.

Swissvax Upgrade (vanaf €120 eBTW)

Swissvax

Reeds jaren gebruikt WAX-IT de exclusieve Swissvax producten, door de jaren heen hebben we bij WAX-IT nog nooit een productreeks aangetroffen die zo compleet is en de superieure Swissvax kwaliteit kan evenaren.

Door het vele gebruik en jarenlange evaluatie zijn we bij WAX-IT overtuigd van de kwaliteit en het ongezien oog voor detail dat Swissvax aan de dag weet te leggen. We zijn dan ook trots dat we dit exclusieve merk aan u kunnen aanbieden. Voor een kleine meerprijs kan uw wagen genieten van de beste producten op de markt.

Swissvax is sedert de jaren ’30 gespecialiseerd in het maken van hoogwaardige producten. De producten komen pas tot stand in de labo’s na langdurig testen. 20% van de jaarlijkse omzet van Swissvax wordt opnieuw geïnvesteerd in onderzoek. Na het onderzoek en de ontwikkeling komen de handgemaakte producten op de markt. Door deze uitgebreide voorontwikkeling en de handgemaakte afwerking verkrijg je de ultieme producten en behandeling.

In de behandeling worden alle klassieke producten vervangen door de hoogwaardige producten van Swissvax, van shampoo over de lederreiniging tot de exclusieve bescherming met Swissvax carnaubawax.


Deze upgrade wordt aangeraden op oldtimers of wagens die beperkte kilometers rijden - waar de glans absoluut primeert! (Prijs bovenop een basisbehandeling)

 

vinkje Zwitserse precisie en perfectie

vinkje Het beste van het beste voor uw wagen

vinkje De ultieme glimmende bescherming

 

Voorbeelden van een dergelijke behandeling:

 

Swissvaxbehand_sv_mcSwissvax

Nanolex Si3D Upgrade (vanaf €269.5 eBTW)

behand_nanologoDe technologie staat niet stil, nieuwe technieken, nieuwe mogelijkheden, nieuwe materialen... Dit is niet anders in de detailing- en auto-industrie. Nanotechnologie is ontwikkeld voor andere sectoren maar vond al snel zijn weg naar de detailingwereld voor verschillende domeinen: ten eerste bij het beschermen van de lak maar ten tweede ook voor het beschermen van velgen, glas, tapijt, leder… Het is dé nieuwe technologie!
 

Nanolex Si3D

- 2 lagen Si3D

- Si3D is hydrofoob ( waterhatend )

- Water contacthoek van 110"

- Bescherming van pH 2 tot 11

 

Wat is die nano-technologie nu?

Een oppervlak verzegelen met nanotechnologie houdt in dat we nano-structuren aanbrengen op het oppervlak, waardoor de behandelde oppervlakken super-hydrofobisch worden, wat wil zeggen dat ze extreem waterafstotend zullen zijn. Bovendien zorgt de nano-structuur ervoor dat het oppervlak makkelijker en sneller proper kan gemaakt worden en zal het oppervlak beschermd worden tegen invloeden van buitenaf. Het duurt namelijk langer eer het vuil kan hechten op het oppervlak.

Door deze andere manier van hechten ten op zichte van traditionele sealants en waxen neemt de levensduur ook toe. Voor een nanocoating op uw lak mag u rekenen op een levensduur tot 50.000km, wat aanzienlijk meer is dan een traditionele waxlaag. Een dergelijke beschermlaag kan ook veel beter tegen zuren en basen.

 

nanolexproces

 

Deze upgrade wordt aangeraden op wagens die veel kilometers rijden. (Prijs bovenop een basisbehandeling)

  

Het Lotus-effect

De waterafstotende capaciteit van een oppervlak wordt bepaald door zijn contacthoek. Hoe hoger die hoek, hoe meer het oppervlak water afstotend is. Een hoek kleiner dan 90 graden is hydrofiel (waterlievend) en groter dan 90 graden is hydrofoob (waterhatend). Sommige planten bereiken hoeken tot 160-170 graden en zijn bijgevolg super-hydrofobisch. Dit zorgt voor een zelfreinigend effect omdat vuil geen kans krijgt om te hechten en wanneer het regent wordt het vuil onmiddellijk meegenomen door het water! 

Een dergelijke coating vormt bovendien een dikkere, hardere laag bovenop de lak. Hierdoor wordt een krasvaster resultaat bekomen en zal de lak nog langer zijn glans behouden.

 

vinkje Langdurig & extreem waterafstotend

vinkje Flinterdunne extra harde 'glas' laag

vinkje De nieuwste vorm van bescherming

 

Voorbeelden van een dergelijke behandeling:

 

 

 

NanolexNanolexNanolex

Gyeon Prime Upgrade (vanaf €286.5 eBTW)

Gyeon Q2 Prime is de basis van de quartz coating die de voordelen van de technologie demonstreert. Deze bescherming springt er uit door de unieke samenstelling van Prime. De Gyeon Prime is een zogenaamde glasscoating, er wordt als het ware een extra glas-achtige laag gevormd bovenop de lak. Deze laag voegt extra dikte waardoor er extra glans wordt bekomen, het is als het ware 1 dikke laag coating.

Wanneer de Prime aangebracht is bij een erkende detailer zal die makkelijk een duurzaamheid van 1 jaar of 15.000km behalen

 

Als u op zoek bent naar de betaalbare superieure glans van een coating dan is Prime de keuze!

 

Gyeon Prime

- 1 laag Prime

- Prime is hydrofoob ( waterhatend )

- Water contacthoek van 110"

- Bescherming van pH 2 tot 11

 

 

 

primeprimemohs behandeling-1

Gyeon Mohs+ Upgrade (vanaf €419 eBTW)

Gyeon Q2 Mohs+ is de vergevordere evolutie van de quartz coating die de voordelen van de technologie demonstreert. Heel eenvoudig uitgedrukt is het de beste bescherming die momenteel beschikbaar is en dit wordt dan ook ondersteund door 2 jaar garantie!  De Mohs+ mag alleen worden aangebracht en wordt alleen verkocht aan gecertificeerde detailers, detailers die voldoen aan de hoge eisen die Gyeon oplegt vóór er met de Mohs+ gewerkt mag worden.

Deze bescherming springt er uit door de unieke combinatie van 2 producten, het is een lagen systeem waarbij eerst 2 harde grondlagen worden aangebracht en er dan 1 sterke toplaag daarbovenop komt. De Gyeon Mohs+ is een zogenaamde glasscoating, er wordt als het ware een extra glas-achtige laag gevormd bovenop de lak. Deze laag is krasvaster dan de klassieke vernislaag en door de extra dikte wordt ook een extra glans bekomen. Het complete proces wordt via infrarooddrogers ingebakken om de duurzaamheid van de laag te ondersteunen.  Doordat de Gyeon Mohs+ zo sterk is vormt die een grondige bescherming tegen de elementen, slecht weer, vogelpoep, waskrassen,...

Wanneer de Mohs+ aangebracht is bij een erkende detailer zal die in het volledige Gyeon netwerk ook 2 jaar garantie genieten! Dit is een garantie op de bescherming, op het water- en vuil- afstotend effect van de laag. Hierdoor krijgt de eindgebruiker ook de garantie van een eerlijke en duurzame beschermlaag.

Als u op zoek bent naar de meest duurzame bescherming voor uw dagelijkse wagen dan is dit uw ding!

 

Gyeon Mohs+

- 2 lagen Mohs afgewerkt met 1 laag Phobic

- Phobic is hydrofiel ( waterlievend )

- Water loopt er heel snel vanaf

- Water contacthoek van 90"

- Groot zelfreinigend effect

- Bescherming van pH 2 tot 11

 

 

mohs behandeling-1mohs behandeling-1mohs behandeling-1

Gyeon Durabead Upgrade (vanaf €459 eBTW)

Gyeon Q2 Durabead is de allernieuwste vorm van quartz coating die de vergevordere evolutie en voordelen van de technologie demonstreert. Heel eenvoudig uitgedrukt is het de beste bescherming die momenteel beschikbaar is en dit wordt dan ook ondersteund door 2 jaar garantie!  De Durabead mag alleen worden aangebracht en wordt alleen verkocht aan gecertificeerde detailers, detailers die voldoen aan de hoge eisen die Gyeon oplegt vóór er met de Durabead gewerkt mag worden.

Deze bescherming springt er uit door de unieke combinatie van 2 producten, het is een lagen systeem waarbij eerst 2 harde grondlagen worden aangebracht en er dan 1 sterke laag daarbovenop komt. De Gyeon Durabead is een zogenaamde glasscoating, er wordt als het ware een extra glas-achtige laag gevormd bovenop de lak. Deze laag is krasvaster dan de klassieke vernislaag en door de extra dikte wordt ook een extra glans bekomen. Het complete proces wordt via infrarooddrogers ingebakken om de duurzaamheid van de laag te ondersteunen.  Doordat de Gyeon Durabead zo sterk is vormt die een grondige bescherming tegen de elementen, slecht weer, vogelpoep, waskrassen,...

Wanneer de Durabead aangebracht is bij een erkende detailer zal die in het volledige Gyeon netwerk ook 2 jaar garantie genieten! Dit is een garantie op de bescherming, op het water- en vuil- afstotend effect van de laag. Hierdoor krijgt de eindgebruiker ook de garantie van een eerlijke en duurzame beschermlaag.

Als u op zoek bent naar de meest duurzame bescherming voor uw dagelijkse wagen dan is dit uw ding!

 

Gyeon Durabead

- 2 lagen Mohs afgewerkt met 1 laag Bead

- Bead is hydrofoob ( waterhatend )

- Gigantisch parelend effect van het water

- Water contacthoek van 120"

- Anti-statisch & gladder resultaat

- Bescherming van pH 2 tot 11

 

 

mohs behandeling-1mohs behandeling-1mohs behandeling-1

 

 

+ Correctie (bovenop de basisbehandeling)

Wanneer de lak verdoezeld wordt onder krassen of de wagen zijn glamour verliest door een doffe lak is een correctie aan de orde. Een lichte of uitgebreide correctie brengt de lak terug op niveau. Een beter beeld over schade & correctie kan gevormd worden op de pagina 'Welke lakbehandeling?'

Lichte Correctie (vanaf €465 eBTW)

lichtecorrectie

Deze correctie is bedoeld voor nieuwe of bijna nieuwe wagens met lichte lakbeschadigingen die dienen hersteld te worden. Ook voor wie zijn lak licht opgefrist wil zien - zonder alle krassen te corrigeren - is dit de goede oplossing. Deze detail bevat alles vermeldt in bovenstaande behandelingen met daarenboven een enkelvoudige machinale polierbeurt.

Dit is de keuze wanneer de wagen na enkele jaren wat van zijn glans, diepte en reflectie verloren is sinds hij gloednieuw was. Je hebt de wagen altijd zelf vrij correct behandeld maar sowieso zijn er na al die jaren lichte - bijna onvermijdelijke - imperfecties bijgekomen.

De wagen krijgt dezelfde grondige reiniging door een schuimbad, het grondig kleien, verwijderen van velgen,... waarna er een extra stap volgt. Een stap waarbij de lak machinaal gepolierd (volksmond: simoniseren) wordt zodat je de spiegel krijgt die je wagen ooit geweest is. De lichte swirls en schade worden verwijderd om uw wagen terug te laten schitteren als weleer.

 

Hierna volgen de klassieke stappen die ook in andere behandelingen aan bod komen. De lak krijgt de nodige zorg via een voedende olie waarna we het schitterende resultaat verzegelen met een synthetische sealant en een natuurlijke waxlaag.

 

vinkje Uitbreiding op een basisbehandeling

vinkje Twee extra polijststappen om de lichte swirls, krassen en dofheid te verwijderen

vinkje Perfect om de wagen een tweede leven te bezorgen

vinkje Verwijderen van 80% - 90% van de krassen

 

Voorbeelden van een dergelijke behandeling:

 

Bentley Lichte CorrectieUitgebreide correctieUitgebreide correctie

Uitgebreide Correctie (vanaf €835 eBTW)

Deze correctie is bedoeld voor wagens met zware lakbeschadigingen en omvat een complete correctie van kringen, vegen, krassen en het verwijderen van ingebrande vlieg- en vogelresten. Dit is dé keuze voor wagens die terug perfect moeten staan, bij 2dehands aan- of verkoop of voor wie zijn wagen na enkele jaren terug als nieuw wil krijgen.

Dit wordt bereikt door het uitvoeren van 3 tot 5 intensieve machinale polierbeurten welke een klein percentage (tot 3% in de ergste gevallen) van de bovenste blanke laklaag zal verwijderen om zo een nieuwe en ongeschonden laklaag bloot te leggen. In de meeste gevallen resulteert dit in 99% lakcorrectie, met andere woorden een perfecte lak + wagen.

Door de lak te restaureren naar showroomstaat stijgt de herverkoopwaarde van de wagen en hernieuwt u de liefde voor de eigen wagen. De hogere kost van de kuur kan dus op deze manier gerecupereerd worden. Meerdere van onze klanten hebben op deze manier hun wagen sneller en voor een hoger bedrag kunnen verkopen!

Deze procedure neemt ongeveer 18 tot 24 uur in beslag en zal dus 2 tot 3 dagen in beslag nemen.

 

vinkje Maximale correctie

vinkje Krijg je glans terug uit die zwaar beschadigde lak

vinkje Verwijderen van 95% - 100% van de krassen

vinkje Uitbreiding op een basisbehandeling

 

 

Voorbeelden van een dergelijke behandeling:

 

Uitgebreide correctieUitgebreide correctieUitgebreide correctie

 

 

+ Steenslagfolie

XPEL Ultimate Steenslag Folie (prijs op aanvraag)

 

Bij WAX-IT waren we steeds sterk tegen het gebruik van steenslagfolie gekant! Klassieke folies zorgen voor een vergeling van de kleur, hebben gigantisch veel appelsienenhuid, verminderen de glans en gaan bovendien na enkele jaren sterk verkleuren, versterven en de lak aantasten,... Een complete ramp om mee te werken!

Sinds enkele jaren is er echter een evolutie op de markt - de folies veranderen sterk op alle vlakken - en die evolutie wordt geleid door XPEL . Ze beperken de glans niet, hebben zo goed als geen appelsien, ze gaan véél langer mee... De meest innoverende functie is echter de zelfherstellende eigenschap! Wanneer de folie lichte krassen of vegen vertoont zorgt warmte er voor dat deze terug verdwijnen!

XPEL's Ultimate Paint Protection Film combineert de beste duurzaamheid én helderheid zonder last te hebben van vergeling. Bijkomend is er de toplaag die uit elastomeren bestaat waardoor lichte krassen, vegen en sporen verdwijnen door tijd en warmte! Er is 7 jaar garantie op de folie, garantie op vergeling, kraken, afpellen, vlekken,... De garantie geldt dus op de kwaliteit van de folie zelf, de kwaliteit van de plaatsing wordt door ons gegarandeerd.

 

XPELXPELXPEL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PRIJS

Voor specifieke aanvragen en afwerking kan u terecht op  info@wax-it.be of 055/30.31.19

Hou er rekening mee dat bijna alles mogelijk is en elke plaatsing dus specifiek én op maat is. Om een concrete offerte op te maken hebben we alle details nodig zoals bouwjaar, uitvoering, ...

 

> Lees een compleet verslag van de behandeling van een PORSCHE 918 Spyder die afgewerkt werd met XPEL ULTIMATE < 

 

RICHTPRIJzen (ex BTW)

 • - Beperkt front: 995€ 
 • - Compleet front: 1650€
 • - Complete wagen: 4900€

 

 Hou er rekening mee dat de prijzen sterk varieren naar gelang het type wagen, complexe vormen of grootte oppervlakken beinvloeden de prijs sterk.

 

 

WERKING

De folie bestaat uit meerdere lagen die samen voor de ultieme steenslagfolie zorgen. Integenstelling tot klassieke folie die gebruikt wordt om stickers te maken of een auto te wrappen is deze veel dikker en steviger.

 • - De buitenste laag voorkomt krassen en vlekken
 • - De tweede laag zorgt dikte en soepelheid
 • - De derde laag is de lijmlaag en die makkelijk te manipuleren valt
 • - De 4de laag is verwijderbare backing folie. 

 

 

 

 

 

  

  

XPEL Stealth Steenslag Folie (prijs op aanvraag)

Sinds enkele jaren is er een evolutie op de markt - de folies veranderen sterk op alle vlakken - en die evolutie wordt geleid door XPEL . Ze beperken de glans niet, hebben zo goed als geen appelsien, ze gaan véél langer mee... De meest innoverende functie is echter de zelfherstellende eigenschap! Wanneer de folie lichte krassen of vegen vertoont zorgt warmte er voor dat deze terug verdwijnen!

XPEL's Stealth Paint Protection Film combineert de beste duurzaamheid én helderheid zonder last te hebben van vergeling. Bijkomend is er de toplaag die uit elastomeren bestaat waardoor lichte krassen, vegen en sporen verdwijnen door tijd en warmte! 

 

De Stealth variant kan voor meerdere toepassingen ingezet worden:

- Het creëeren van matte effecten op een glanzend oppervlak (zoals strepen, logo's,...)

- Het beschermen van matte lak en folies. Bestaande XPEL Ultimate zou hier extra glans toevoegen

- Het volledig omtoveren van uw wagen en zijn huidige kleur! Zo wordt iedere kleur omgevormd tot zijn matte tegenhanger.

 

XPELXPELXPEL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PRIJS

Verdere details kan u vinden op XPEL.com of voor specifieke aanvragen of prijs en afwerking kan u terecht op  info@wax-it.be of 055/30.31.19

Hou er rekening mee dat bijna alles mogelijk is en elke plaatsing dus specifiek én op maat is. Om een concrete offerte op te maken hebben we alle details nodig zoals bouwjaar, uitvoering, ...

 

> Lees een compleet verslag van de behandeling van een PORSCHE 918 Spyder die afgewerkt werd met XPEL STEALTH < 

 

 

RICHTPRIJZEN (EX BTW)

 • - Beperkt front: 1145€ 
 • - Compleet front: 1845€
 • - Complete wagen: 5445€

 Hou er rekening mee dat de prijzen sterk varieren naar gelang het type wagen, complexe vormen of grootte oppervlakken beinvloeden de prijs sterk.

 

WERKING

De folie bestaat uit meerdere lagen die samen voor de ultieme steenslagfolie zorgen. Integenstelling tot klassieke folie die gebruikt wordt om stickers te maken of een auto te wrappen is deze veel dikker en steviger.

 • - De buitenste laag voorkomt krassen en vlekken en maakt het oppervlak mat
 • - De tweede laag zorgt dikte en soepelheid
 • - De derde laag is de lijmlaag en die makkelijk te manipuleren valt
 • - De 4de laag is verwijderbare backing folie. 

 

 

 

 

 

  

  

 

 

+ Extra's (bovenop de basisbehandeling)

Natuurlijk kan u ook bij ons terecht voor vele extra diensten.

Gesloten Transport (vanaf €150 eBTW)

 

joyetrec logoBij WAX-IT gaan we steeds op zoek naar de beste oplossing voor elk probleem, we willen de kwaliteit op de eerste plaats en na een lange zoektocht kwamen we zo terecht bij Joye T'rec. Door meer dan 30 jaar ervaring zijn ze een echte krak in het vak, dagelijks doen ze hun uiterste best voor elke klant en zijn wagen. Het motto zegt dan ook alles...

 

We do right for your ride

  

Ze kunnen dankzij de verscheidenheid aan trailers ook de moeilijkste wagens correct en veilig oprijden, beveiligen en transporteren. De trailers zijn volledig gesloten en geïsoleerd, ideaal na een uitgebreide bij WAX-IT of om de discretie bij unieke wagens te bewaren. Door de directe en correcte handeling van Joye T'rec en na de vele positieve reacties van onze klanten waren wij onmiddellijk overtuigd. De wagens worden verplaatst en vastgemaakt met respect voor het materiaal en met de nodige documentatie om enige discussie te voorkomen.

 

Prijzen vanaf 150€ 

Neem contact op met WAX-IT om specifieke prijzen te bekomen: info@wax-it.be of 055/30.31.19 of rechtsreeks met Joye T'rec: +32 51 24 88 80

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

joyetrec 

Extra Diensten (vanaf €45/u + BTW)

Naast alle bovenstaande behandelingen kan u natuurlijk ook bij ons terecht om andere specifieke taken opgelost te zien. Er zijn altijd veel meer mogelijkheden en oplossingen voorhanden.

behand_extra1

U kan bij ons terecht voor een uitgebreid lederherstel om schade aan het leder weg te krijgen. Leer is gelooide dierenhuid en is net zoals de mensenhuid heel stevig maar breekbaar. Leer is een natuurproduct met zijn typische onregelmatigheden door nerven en pigmentverschillen. Toch komt het voor dat het reeds na korte tijd beschadigd raakt. Vlekken, slijtplekken, waterschade, scheuren, brandgaten, verbleken door de zon en uitdrogen... Op aanvraag kunnen wij elk type leer onder handen nemen om de kleur (op maat) van weleer terug te krijgen.

Natuurlijk behoort een grondige interieurreiniging van je dierbare auto, boot of vliegtuig interieur ook tot de mogelijkheden!

 

 

Cabriodak

Ook een cabriodak behoeft specifieke aandacht om mooi te blijven. Verwijderen van vuil in de textuur door mos, kalk of andere schadelijke elementen is geen enkel probleem. Specifiek materiaal om stof en haartjes te verwijderen zorgt er voor dat het dak volledig proper is. Hierna wordt een specifieke bescherming aangebracht die het cabriodak terug zijn originele kleur bezorgt en langdurig beschermt tegen externe factoren.

Textiel op moderne daken is af fabriek met allerhande materialen behandeld maar door maanden in de zon te staan en slecht gewassen te worden kan een cabriodak snel verkleuren. Te krachtige shampoo uit carwashes zorgt er voor dat het dak verbleekt en in vlekken droogt. Een grondige behandeling kan daarvoor dé oplossing zijn!

 

 

behand_extra2Stoeprandschade kan die prachtige velg waar uzelf zoveel zorg voor draagt een volledige andere aanblik geven. De wagen ziet er direct een stuk minder verzorgd uit en het breekt het design van de vele knappe velgen op de markt. Vanuit die schade kan de lak onderhuids kapot gaan en verder afbreken. Velgschade kan dus traag maar zeker blijven doorwerken, zonder dat je het zelf echt ziet.

Wanneer uw wagen binnen is voor een behandeling is het perfect mogelijk om die schade volledig weg te werken en je velg (én daarbij je wagen) terug als nieuw te krijgen. Voor een kleine prijs kan je al een velg volledig gerepareerd zien.

Lakinspectie (vanaf €160 + BTW)

De lak van een wagen zegt heel veel over de geschiedenis ervan, wat hij meegemaakt, waar er herstellingen gebeurd zijn. Hoe interessant zou het dus zijn om een hiervan een uitgebreid verslag te krijgen die u alles leert over waar er herstellingen gedaan zijn en bovendien hoe goed die gedaan zijn?

Dankzij een uitgebreide lakinspectie komt u alles te weten over de lak van uw wagen of uw toekomstige wagen. U krijgt een verslag met onze metingen en bevindingen op basis waarvan u een gefundeerde mening kunt vormen over de wagen.

De aankoop van een nieuwe of occassie wagen kan bemoeilijkt worden door verzwegen of onopgemerkte transportschade of de onbekende historiek van een wagen. De Wax-it lakinspectie kan hierbij helpen door u een compleet beeld te geven van de staat waarin de lak van de wagen in kwestie zich bevindt.

Door gebruik te maken van lakdiktemeters en speciaal hiervoor ontworpen belichting kunnen wij elke cm van de lak inspecteren en analyseren om zo lakdefecten of verdoken herstellingen op te sporen. Deze informatie kan u helpen om een geinformeerde beslissing te nemen over de aankoop of aflevering van de wagen in kwestie.

Deze dienst heeft een aantal klanten al heel wat kosten gespaard doordat zij afgezien hebben van de aankoop van een wagen die er op het eerste zicht in orde bleek. Niet enkel onderhuids kan er veel verscholen zitten, de lak geeft echter heel wat geheimen bloot voor een getraind oog en de correcte tools.

vinkje Maak een berekende aankoop

vinkje Ken de échte historiek van de lak (en de wagen)

vinkje Nakijken poliersporen of -schade 

vinkje Opstellen van een uitgebreide analyse

 

Verslag van een Mercedes C63 AMG die een lakinspectie kreeg: Portfolio - Reportages - Mercedes C63 AMG


behand_inspect1behand_inspect2

 
Wax-it ¬ Diensten ¬ Behandelingen

Openingsuren

redarrow  MAA 9.30u - 12.30u 13.30u - 18u
redarrow  DIN 9.30u - 12.30u 13.30u - 18u
redarrow  WOE 9.30u - 12.30u 13.30u - 18u
redarrow  DON 9.30u - 12.30u 13.30u - 18u
redarrow  VRIJ 9.30u - 12.30u 13.30u - 18u
redarrow  ZAT 9.30u - 12.30u