WAX-IT

FAQ Diensten

dienst_faq_kl Als u na het doornemen van de diensten nog vragen hebt, kan u hier terecht om een antwoord te zien op de meest gestelde vragen. Dit zijn vragen die ons vroeger al gesteld zijn en we die hier kort maar krachtig uitleggen. Mochten er hierna nog vragen onbeantwoord blijven, mag u ons gerust contacteren!

 

 

Frequently Asked Questions / Veel Gestelde Vragen

 

Wat is het verschil tussen autopoetsen en detailen?

Detailen is een verjongingskuur en bescherming voor de wagen. Wanneer dit door WAX-IT wordt uitgevoerd bent u zeker van een wagen waarvan zowel de lak, de velgen en het interieur terug onberispelijk is. De gemiddelde WAX-IT behandeling neemt tussen de 16 en 20 werkuren in beslag. De wagen wordt zo goed als mogelijk tot als nieuw herwerkt, binnen het eisenpakket van de klant. De klant wordt volledig betrokken bij het proces (zoals lakcorrectie of lederherstel) en het beoogde resultaat. Het gevolg is een auto die er niet enkel als nieuw uitziet, maar ook zo blijft wasbeurt na wasbeurt.

Traditionele autopoetsbedrijven zijn voornamelijk gericht op het aanbieden van goedkope, lage kwaliteit was- & waxdiensten bedoeld voor de doorsnee klant. Daarentegen zijn er detailingdiensten door gespecialiseerde firma's voor de veeleisendere klanten welke zich toespitsen op professionele technieken zoals lakcorrectie en lakbescherming met premium producten.

Deze diensten zijn echter tijdrovend en vereisen een veel grotere vaardigheid, dit betekent ook dat deze een hogere kostprijs hebben. Alhoewel, daar de waarde van een wagen sterk verbonden is aan de staat van zowel de lak, de wielen en het interieur kan het geleverd werk zichzelf terugbetalen, vooral op sport- en luxewagens. 

 

Er zijn zoveel detailers, professioneel en amateur. Waarom zou ik voor WAX-IT moeten kiezen?

 

Bij WAX-IT geloven we dat wanneer men een wagen koopt dit niet enkel een investering is, maar voor velen is dit ook het waarmaken van een droom. Bijgevolg wordt elke auto met hetzelfde respect behandeld, krijgt elke auto de meest uitzonderlijke zorg. Wij hebben geïnvesteerd in het gespecialiseerd materiaal, atelier, training, premium carnauba wax producten en volwaardige verzekering zodanig dat de wagens van onze klanten in bekwame en veilige handen zijn.

Weinig detailingbedrijven in België behalen hetzelfde niveau van professionalisme en toewijding als ons.  Dit resulteerde al snel in de herkenning als officieel Swissvax detail center alsook de exclusieve distributie van verscheidene andere unieke merken.

Potentiële klanten willen wij erop wijzen dat wij geen amateurs zijn en dat wij over een jarenlange ervaring beschikken in de professionele detailingwereld. Het bewijs vindt u dan ook in onze Portfolio.

 

Jullie prijzen lijken vrij hoog, hoe verantwoordt u die?

Onze prijsstructuur van onze aangeboden diensten is gebaseerd op een uurtarief van €50 excl. BTW, aangevuld door een kleine extra kost voor gebruikte materialen. Dit is op zich helemaal niet duur als je dit vergelijkt met wat er bij officiële autodealers aangerekend wordt. Deze uurlonen liggen snel 2 tot 3 keer zo hoog (of zelfs hoger) voor een gelijkaardige dienst.

Tijd is de reden waarom onze prijs vrij hoog ligt. Een beschermingsdetail neemt al snel 6 uur in beslag, een kleine lakcorrectie loop op tot 10 tot 12 uur en een grote lakcorrectie kan oplopen tot 16 tot 18 uur.

Onze prijzen voor 4x4 en sportwagens liggen hoger om de simpele reden dat deze wagens meer tijd vragen omdat ze groter zijn en complexere vormen en materialen hebben.

 

Hoe verantwoorden we onze prijzen?

  • • Eerst en vooral omdat we onszelf reeds bewezen en gevestigd hebben als de meest professionele detailer in de regio en omdat wij bij elkeen van onze details een subliem resultaat hebben afgeleverd.
  • • Ten tweede omdat onze kwaliteit ervoor zorgt dat uw wagen een aanzienlijke waarde toename krijgt welke ervoor zorgt dat u in feite terugbetaald wordt of zelfs winst maakt door het geleverde werk.
  • • Ten derde omdat wij ervaren professionals zijn die begrijpen hoe belangrijk vertrouwen en respect is. Wij kunnen dus garanderen dat uw wagen bij ons in veilige handen is.
 

Hoe lang blijft een behandeling nu juist?

Oneindig... In theorie blijft een behandeling oneindig, al het uitgevoerde werk is blijvend. Wanneer er dus krassen en dofheid weggewerkt worden door een behandeling dan blijven die krassen weg. Krassen zijn er in de eerste plaats gekomen door verkeerd wassen (spons of carwash) of door externe factoren (fietsers, honden, onoplettendheid) en dus komen die er ook pas terug door die factoren. Dit zijn allemaal punten die bijna volledig te voorkomen zijn. Dat wil zeggen, een correcte wasbeurt en een klein beetje opletten en die krassen komen er ook niet terug in!

De bescherming in de vorm van sealant en wax is vluchtig. Dit wil zeggen dat dergelijke bescherming tijdelijk is en die in tijd varieert afhankelijk van het type bescherming. De duurzaamheid varieert van 3 maand tot 2 à 3 jaar maar is onderhevig aan veel factoren.

Enkele mogelijke invloeden:

• Wordt de wagen dagelijks gebruikt
• Hoe en hoeveel wordt de wagen gewassen
• Staat de auto binnen in een garage of buiten in weer en wind
• Wilt u extreme glans (wetlook) of extra lange bescherming

Voor meer informatie hier omtrent neemt u best contact op. De gemiddelde bescherming blijft meestal een 6-tal maand op de wagen.

 

Ik wil mijn auto tot bij jullie brengen, maar hoe geraak ik terug thuis?

Er zijn verschillende mogelijkheden. Zo ligt ons atelier op minder dan 300m van het treinstation van Eine, vanwaar u een goede verbinding heeft richting Gent en andere steden.

 

Daarnaast hebben we ook een ophaaldienst. Wij zijn volledig verzekerd om uw wagen bij u thuis te komen ophalen en tot bij ons te rijden. Op deze manier hoeft u zich geen zorgen meer te maken over hoe u terug thuis geraakt of de tijd die u verliest met heen en weer te rijden. Voor meer informatie neemt u best contact op met ons.

 

Tot slot bieden wij ook verschillende vervangwagens aan dankzij onze samenwerking met DOCKX.be. Op deze manier brengt u uw wagen tot bij ons wanneer u dat wenst en rijdt u gewoon terug naar huis, zonder dat u beroep moet doen op een vriend of kennis om terug thuis te geraken. Er is een uitgebreide keuze aan wagens beschikbaar, gaande van de ecologische stadswagentjes tot een luxeberline, dit alles aan een competitieve prijs. Het DOCKX center ligt hier vlakbij.

 

 

dockx

 

 

 

 
Wax-it ¬ Diensten ¬ FAQ Diensten

Openingsuren

redarrow  MAA 9.30u - 12.30u 13.30u - 18u
redarrow  DIN 9.30u - 12.30u 13.30u - 18u
redarrow  WOE 9.30u - 12.30u 13.30u - 18u
redarrow  DON 9.30u - 12.30u 13.30u - 18u
redarrow  VRIJ 9.30u - 12.30u 13.30u - 18u
redarrow  ZAT 9.30u - 12.30u