WAX-IT

1961 Lancia Flaminia Sport 3C Zagato

Inhoudsopgave
1961 Lancia Flaminia Sport 3C Zagato
Fotogalerij

 

Om de aaneenschakeling van magnifieke oldtimers in stijl verder te zetten, stellen we jullie deze vrij unieke Lancia Zagato voor... Natuurlijk werden niet alle wagens opeenvolgend behandeld maar door het unieke karakter van iedere oldtimer - in originele staat of gerestaureerd - worden we zelf iedere keer volledig ondergedompeld in de wagen en alles wat er rond leeft. De speciale laksoorten zonder blanke lak (vernis) zorgen voor een complete andere vorm van lakcorrectie en de daaropvolgende bescherming. Het vele échte chroom, hout, gelakte interieurpanelen, natuurleder,... alles behoeft een andere aanpak t.o.v. hedendaagse wagens.

Een oldtimer is voor ons een ongelooflijke uitdaging, een uitdaging om er een pareltje van te maken, een rijdend kusntwerk. Een uitdaging die we maar al te graag aan gaan!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat het detailen - of "werken" - aan een oldtimer zo leuk maakt is de grote variatie aan materialen. Bekijken we het interieur dan zie je echt metaal, echt hout, gelakte panelen, schitterend kwalitatief leder... Een groot verschil met de gemiddelde hedendaagse wagen!

In dit geval wordt onmiddellijk de Swissvax reeks uit de 'cooling bag' gehaald. Swissvax Wood Polish verzorgt het hout en brengt de glans terug boven. De Metal Polish brengt de fantastische metalen spaken ook weer tot leven. Cleaner Fluid wordt grondig ingewerkt, ook manueel zorgt dit voor de nodige glans op de verschillende gelakte panelen.

Wanneer we ouder leder onder handen nemen, grijpen we ook onmiddellijk naar de Swissvax leder producten. Het grote verschil zit hem in gebruiksgemak en het vertrouwen in het merk. De producten en hun ingredienten zijn vele malen getest in alle omstandigheden door de R&D van Swissvax. Hierdoor kunnen we in alle vertrouwen aan de slag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De diepblauwe pure lak had veel krassen en kon heel wat liefde gebruiken. De single stage lak - dus zonder vernislaag - was (meer dan) voldoende aanwezig dus kan er zonder echte problemen of risico's gepolierd worden. Vele stappen, polishes, pads en variates later krijgen we een blauw paarse lak waar je bijna letterlijk kan in verdrinken! Een diepte die bijna enkel te verkrijgen is op een lak zonder metallic partikel.

Wanneer we dan nog verder verfijnen met Swissvax Cleaner Fluid en beschermen met Swissvax Concorso krijgen we een glans waar vele oldtimers (en de eigenaars) maar van dromen! 

We laten de foto's voor zich spreken...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  
Wax-it ¬ Portfolio ¬ 1961 Lancia Flaminia Sport 3C Zagato

Openingsuren

redarrow  MAA 9.30u - 12.30u 13.30u - 18u
redarrow  DIN 9.30u - 12.30u 13.30u - 18u
redarrow  WOE 9.30u - 12.30u 13.30u - 18u
redarrow  DON 9.30u - 12.30u 13.30u - 18u
redarrow  VRIJ 9.30u - 12.30u 13.30u - 18u
redarrow  ZAT 9.30u - 12.30u