WAX-IT

wie zijn we?

 

Jaren terug is WAX-IT ontstaan uit een eigen nood, een nood aan degelijke producten voor mijn eigen wagen. Een zoektocht in eigen land leverde maar weinig resultaten op waarna beslist werd om zelf aan die nood te beantwoorden en de producten uit het buitenland te halen. In plaats van één enkel productje werden er 5 besteld en verdeeld onder vrienden. Zo ging de bal heel langzaam aan het rollen...

We zijn jaren zelf amateur-detailer geweest om onze eigen wagen mooi te houden. Naarmate de tijd vorderde werd onze eigen techniek alsmaar meer geperfectioneerd. Mensen kwamen al snel tot bij ons om informatie over hoe ze zelf hun wagen zo mooi en proper konden houden. Al snel werd de stap gemaakt om ook andere wagens te detailen, wagens van vrienden, familie en kennissen. Onze eisen werden strenger, de zoektocht naar betere leveranciers uit het buitenland kon weer beginnen.

Dit lag ondermeer aan de basis om WAX-IT uit te bouwen. WAX-IT bestaat uit een detailing service die uw wagen in topstaat brengt en uit een webshop gedeelte die de klanten al het nodige materiaal bezorgt om zelf hun wagen te kunnen onderhouden.

Ondertussen is WAX-IT al twee maal verhuisd. Een eerste maal omdat de detailingruimte lang niet voldeed aan onze wensen, wensen voor ons comfort waardoor de afwerking op wagens enkel beter wordt. Een tweede maal toen WAX-IT een fulltime business en shop werd. Een shop die eerst letterlijk uit een garagebox gerund werd is nu uitgegroeid tot een volwaardig uitgeruste winkel & detailing atelier.

 

 

Bert

Bert Himpe | bert@wax-it.be

De dag van mijn 18de verjaardag had ik reeds mijn rijbewijs in handen. Dit is ook meteen de dag dat waarop de detailing microbe mij gebeten heeft. De toemalige wagen van mijn ouders moest er pico bello uitzien. Zoals iedereen ben ik toen begonnen met wat er toen in de locale autoshop beschikbaar was. Al snel groeide de drang naar meer en kom je bij de meer gevestigde waarden terecht die in België beschikbaar zijn. Een paar jaar later had ik ook meteen een wagen met meer uitstraling te pakken en diende ook het niveau van detailing mee te stijgen. Uiteindelijk ging het van kwaad naar erger, en voor ik het wist was ik elk moment van mijn vrije tijd met detailing bezig. Uiteindelijk werd dit zo groot dat ik WAX-IT heb opgericht onder de vorm van een bijberoep. Er werd een simpele website met webshop aangemaakt en de bal ging aan het rollen. Nog meer tijd werd geïnvesteerd en op een bepaald moment was de situatie onhoudbaar en werd de beslissing gemaakt om Wax-IT als volwaardige zaak op te richten en de nodige investeringen te doen. Mijn hoofdjob als Netwerk en Database Ingenieur werd stopgezet en alle tijd kon nu aan WAX-IT worden toegewijd. 

.

 
Wax-it ¬ Over Ons ¬ Wie zijn we?

Openingsuren

redarrow  MAA 9.30u - 12.30u 13.30u - 18u
redarrow  DIN 9.30u - 12.30u 13.30u - 18u
redarrow  WOE 9.30u - 12.30u 13.30u - 18u
redarrow  DON 9.30u - 12.30u 13.30u - 18u
redarrow  VRIJ 9.30u - 12.30u 13.30u - 18u
redarrow  ZAT 9.30u - 12.30u